tiistai 19. heinäkuuta 2016

Näyttelysuunnitelmia

Kanien kanssa on mukava löhöillä kotonakin, mutta itse tykkään tosi paljon käydä myös näyttelyissä. On kiva katsella toinen toistaan hienompia pupuja ja jännittää tietysti oman pupun puolesta. Meillä on monen vuoden tauko näyttelyissä käymisestä, mutta nyt alamme taas käydä näytillä säännöllisesti. Osittain siksi, että olkapääleikkauksen vuoksi mulla on ratsastuskieltoa useampi kuukausi, joten ei kierretä heppakisoja. :D

PETin palkinnot
Kaninäyttelyissähän on pääsääntöisesti kaksi luokkaa, ulkomuoto ja PET. PET-näyttelyihin ovat tervetulleita kaiken rotuiset ja risteytykset ja myös leikatut urokset, sillä arvostelukohteena on kanin hoito ja käsiteltävyys rakenteen sijaan. Ringo on risteytyskani, joten sillä ei ulkomuotoluokkaan voisikaan osallistua. Nala taas on puhdasrotuinen, mutta sillä on leijonaharjakseksi liian pitkät korvat. Tuleva pupuni on todennäköisesti puhdasrotuinen hollantilainen, joten sen kanssa saatetaan joskus osallistua ulkomuotoluokkaan. :)

Ringo 2012
 PET-näyttelyissä kanit jaetaan luokkiin iän ja sukupuolen perusteella ja luokkavoittajista valitaan vielä paras kani. Ringon hienoin saavutus onkin PPK3 (Paras PetKani) -palkinto, jonka se voitti 94,5 pisteellä. Nala on yleensä saanut alhaisempia pisteitä kuin Ringo, mutta silti pärjännyt ihan hyvin. Sekä Ringo että Nala kilpailevat nykyään seniori-luokassa. Voi että, vastahan ne tulivat mulle poikasina!

Aloitetaan näyttelyissä käynti vaatimattomasti kahden päivän reissulla Jyväskylään 10.-11.9. ja seuraavana viikonloppuna mennäänkin Orimattilaan Pet Grand Galaan. Marraskuussa käydään Helsingissä ja todennäköisesti vielä Porissa. Ensi vuoden näyttelykalenteria ei olla vielä suunniteltu.

Ringo PPK3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti